Kérjük segítsen adója 1%-ának felajánlásával


Tájékoztató az 1%-os felajánlásról

Kedves Látogató!

Ismerkedjen meg a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvánnyal. Ezen az oldalon széleskörűen tájékozódhat törekvéseinkről, a munkánkkal kapcsolatos friss hírekről, információkról.

Szervezetünk közhasznú alapítvány. Elsődleges célcsoportunk a gyerekek, a serdülők és a fiatal felnőttek. Célunk támogatni őket lelki egészségük megőrzésében, nehéz élethelyzetük, krízisállapotuk kezelésében. Kiemelt szerepet játszunk az öngyilkosság-megelőzésében, mely a korosztály körében a vezető halálokok egyike.

Fontosnak tartjuk a fiatalok problémamegoldó képességeinek, kommunikációjának, érzelemkifejezésének fejlesztését, személyiségük erejének és épségének megőrzését, a környezetből származó megpróbáltatások, ártalmak csökkentését, az egészséges személyiségfejlődés, az identitás kialakulásának elősegítését. Az Alapítvány az esélyegyenlőség, az emberi és gyermeki jogok tiszteletben tartása és legszélesebb körű érvényesítése érdekében dolgozik.

Figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző – prevencióval elkerülhető – betegségek kialakulását mérsékeljük, mint például a nemi úton terjedő vagy a szenvedélybetegségek, melyekről megfelelő tájékoztatást nyújtunk, szükség esetén speciális intézmény felé delegáljuk az érintetteket. Törekszünk arra, hogy a különböző deviáns magatartásformák helyett a fiatalok testi-lelki épsége kerüljön előtérbe. A társadalom számára elfogadható alternatívák felkínálásával a bűnmegelőzésért és az áldozattá válás elkerülése érdekében is munkálkodunk.

A fenti célkitűzések megvalósulásáért önkénteseket toborzunk, képzünk és munkájukat koordináljuk. Hangsúlyt fektetünk azon szakemberek ismereteinek bővítésére is, akik hivatásszerűen foglalkoznak gyerekekkel, fiatalokkal.

Alapítványunk nyitott, bármilyen anyagi segítséget vagy ingyenes szolgáltatást szívesen fogadunk, részletek a Támogatóinknak menüpont alatt.